Supruga i ćerka posetile ga u bolnici, kada su verovatno dobile virus 😑

U Sankt Peterburgu je za 4 dana od koronavirusa umrla čitava porodica: otac 64, majka 61 i njihova 36-godišnja ćerka. Mlada žena je bila u 32. nedelji trudnoće. Dete koje je nosila spasili su lekari u bolnici Botkin kada je majka bila povezana na respirator Zvanično, beba nema rođaka u Sankt Peterburgu.

Organima starateljstva podneta su odjednom 2 zahteva onih koji su želeli da usvoje dečaka, koji je ostao jedini naslednik preminule rodbine. Sada sudbina bebe Kireja zavisi od DNK testa, pošto se ne zna ko je otac, a u međuvremenu se pojvio mladić koji tvrdi da je otac.

Svetlanin otac je u oktobru imao operaciju srca. Supruga i ćerka posetile su ga u bolnici, kada su verovatno dobile virus. On je umro od koronavirusa 5. novembra.

Tri dana kasnije, 8. novembra, Svetlana je umrla u bolnici Botkin na ventilatoru. Dan Svetlanine smrti postao je rođendan njenog sina. Mama je uspela da detetu da ime - Kirej, u čast njegovog dede. Kirejeva baka, Svetlanina majka, umrla je 4 dana kasnije u drugoj bolnici.

Svetlana i njeni roditelji sahranjeni su na 1300 kм od Sankt Peterburga. Stariji brat Svetlaninog oca došao je iz malog sela sa 600 stanovnika i odvezao mrtve u njihovu malu domovinu.

Rođaci iz regiona Volge žele da Kireja odvedu sebi - Svetlanina rođaka Larisa, koja ima troje svoje dece, spremna je da ga primi u svoju porodicu. Već je podnela zahtev za starateljstvo.

Autor: redportal.rs

#Sankt Peterburg

#koronavirus

#porodica

#rusija