Kraljica Elizabeta je bila u zamku u vreme incidenta 25. decembra, zajedno sa princom Čarlsom, njegovom suprugom Kamilom i drugim članovima uže porodice

Muškarac je uhapšen sa samostrelom u kući kraljice Elizabete u zamku Vindzor na Božić prošle godine. Rekao je da je tamo „da ubije kraljicu“, rečeno je britanskom sudu.

Džasvant Sing Čejl (20), koji je optužen po britanskom zakonu o izdaji, pojavio se u krugu zamka Vindzor sa kapuljačom i maskom, rečeno je sudu. Policajac je rekao da liči na nešto iz filma.

Kraljica Elizabeta je bila u zamku u vreme incidenta 25. decembra, zajedno sa princom Čarlsom, njegovom suprugom Kamilom i drugim članovima uže porodice.

Nakon istrage policije protiv terorizma, Čejl je optužen za pretnje ubistvom, posedovanje ofanzivnog oružja i krivično delo prema članu 2 Zakona o izdaji iz 1842.

Ovaj deo zakona detaljno opisuje kaznu za "ciljanje ili ispaljivanje vatrenog oružja, ili bacanje ili upotrebu uvredljivih supstanci ili oružja, sa namerom da se povredi ili uzbuni Njeno Veličanstvo".

Na saslušanju u londonskom Vestminsterskom sudu, Čajld iz Sautemptona u južnoj Engleskoj rekao je da želi da se osveti establišmentu, prenosi Rojters.

Autor: redportal.rs

#Kraljica Elizabeta

#upad

#vindzor