Očuh ga nije voleo pa odlučili da ga prodaju da otplate dugove

Žena iz Rusije uhapšena je zbog sumje da je pokušala da proda svog sina (7) strancima za skoro 5.000 evra. Majka troje dece (36) rekla je da je njen dečak na prodaju da bi otplatila svoje dugove, prenose mediji.

Imenovana samo kao Nargiza, ona se otada nalazi u zatvoru na osnovu ruskog zakona o trgovini dece. Volonteri iz dobrotvorne organizacije za borbu protiv ropstva Alternativa predstavili su se kao kupci i odgovorili na njen oglas.

Nargiza je zatim optužena da se sastala sa "kupcima" u tržnom centru u Jekaterinburgu, piše Mirror. Sa sobom je povela dečaka i rekla da mu "ne smeta" da bude trgovan sa drugom porodicom, rekli su iz organizacije.

- Do kraja smo se nadali da je priča izmišljena, da je u pitanju nečija glupa šala ili prevara zbog novca. Međutim, kada je naša grupa, zajedno sa zaposlenima u istražnoj grupi za organizovani kriminal, otišla na dogovoreno mesto, bili smo svedoci prodaje dečaka. Nargiza je primila novac i dala dete osobi koju nije poznavala - rekao je portparol agencije.

Majka je uhapšena, a njen sin je predat socijalnoj službi, prenosi Telegraf.

- Nargiza je objasnila da njen muž nije voleo njenog najstarijeg sina i odlučili su da prodaju dete da bi otplatili dugove - dodali su.

Porodica je živela u dvosobnom stanu i gradila svoju kuću sa prihodom od skoro 2.000 evra mesečno.

Dečak kojeg je navodno pokušala da proda je iz njene prethodne veze, ali sa trenutnim suprugom ima mlađeg sina i devojčicu.

Autor: Anita Marković

#majka

#majka pokušala da proda sina

#rusija

#sin