Ruski diplomata ističe da bi demilitarizacija nuklearnu elektranu u Zaporožju učinila podložnijom provokacijama i terorističkim napadima.

Ruski diplomata ističe da bi demilitarizacija nuklearnu elektranu u Zaporožju učinila podložnijom provokacijama i terorističkim napadima.

Ukrajina bi mogla da iskoristi nuklearnu elektranu Zaporožje za organizovanje gnusnih provokacija ako se ruske trupe povuku iz tog postrojenja, ocenio je stalni predstavnik Rusije pri UN Vasilij Nebenzja na sednici Saveta bezbednosti UN posvećenoj situaciji u vezi sa nukelarkom.

"Svi dobro znamo za šta je sposobna kijevska vlada, a svet je već imao priliku da se u to uveri. Oni koji predlažu povlačenje ruskih snaga moraju da razumeju posledice koje mogu da uslede kada ovaj objekat više ne bude bio zaštićen, a kijevske snage i nacionalističke grupe dobiju priliku da ga iskoriste za najstrašnije moguće provokacije", poručio je Nebenzja, prenela je agencija TAS S.

Svet je na ivici nuklearne katastrofe

Nebenzja je u Savetu bezbednosti UN istakao da zločinacke akcije Kijeva u pogledu Zaporoške nuklearne elektrane guraju svet na ivicu nuklearne katastrofe.

"Prave razmere nuklearne katastrofe u Zaporoškoj nuklearnoj centrali je teško i zamisliti. U ovom slučaju, odgovornost za to će pasti na zapadne sponzore Kijeva", rekao je Nebenzja, preneo je Sputnjik.

Autor: AP Tanjug

#Ukrajina

#Zaporožje

#nuklearni rat

#rat

#rusija