Ambicija NATO-a da ojača svoje pozicije u blizini granica Rusije liči na razvoj karcinoma i da je već postala globalni problem

Rusija će tražiti mir sa Ukrajinom isključivo pod sopstvenim uslovima, izjavio je danas zamenik predsednika Saveta bezbednosti Rusije Dmitrij Medvedev u intervjuu za agenciju TAS S.

- Rusija sprovodi specijalnu vojnu operaciju u Ukrajini i nastoji da uspostavi mir pod svojim uslovima, upravo pod našim uslovima - to treba otvoreno reći, a ne pod uslovima koje naši bivši međunarodni partneri, koji su željni da vide ruski vojni poraz, pokušavaju da nam nametnu - istakao je Medvedev.

Prema njegovim rečima, specijalna vojna operacija je "težak, ali pažljivo promišljen" odgovor na politiku kolektivne zapadne rusofobije. Zbog toga će, kako je rekao, Rusija upotrebiti sva sredstva koja joj stoje na raspolaganju da osigura svoje interese.

- Mi imamo svoje nacionalne interese i obezbedićemo ih svim raspoloživim sredstvima -naglasio je Medvedev.

Ocenio je da ambicija NATO-a da ojača svoje pozicije u blizini granica Rusije liči na razvoj karcinoma i da je već postala globalni problem.

- Što se tiče NATO-a, njegova stalna želja da se širi u blizini granica Rusije, koja se širi poput raka, pretvorila se u globalni problem. Svi zdravi ljudi već su postali bolesni i umorni od toga - rekao je Medvedev.

Autor: redportal.rs

#medvedev

#mir sa Ukrajinom

#rusija