Skandal drma Evropu

Juče je briselska policija objavila da je prekinula seks-žurku u podrumu prestoničkog kluba koji je brojao oko 25 učesnika. Među tih 25 učesnika, bio je jedan poslanik Evropskog parlamenta i nekoliko diplomata. Kako se navodi u saopštenju, bilo je i narkotika, a evroparlamentarac koji je bio prisutan na žurci je bezuspešno pokušao da pobegne.

Ko je on?

Jozef Sajer rođen je 1961. godine. Od 1988. godine član je Fidesa, koji od 2010. godine do danas dominira mađarskom politikom. Bio je član mađarskog parlamenta od 1990. do 2004. godine, a izabran je na mesto poslanika Evropskog parlamenta od 2004. godine do danas.

Godine 2010. Sajer je izabran u Komitet za nacrt novog Ustava Mađarske i bio je jedan od glavnih učesnika u stvaranju novog konstitucionalnog okvira Mađarske. Ovaj političar predstavlja tvrdu struju po pitanju prava LGBTQ+ zajednice, kao i njihovog prava na usvajanje dece, što se i manifestovalo u novom Ustavu Mađarske čiji deo kaže:

Mađarska će zaštititi instituciju braka kao zajednicu muškarca i žene zasnovanu na dobrovoljnoj odluci. Porodica je osnova opstanka nacije.

Sve ovo i ne bi bilo toliko zanimljivo da Sajer nije juče uhvaćen u gej-orgijanju i to u prestonici Belgije i Evropske unije.

Sa druge strane, postoje tumačenja određenih krugova da je ovo nameštena afera za destabilizaciju Orbana i njegove partije u okviru EPP. Mnogi povezuju ovakvu aferu sa onom koju je imao Hajnc-Kristijan Štrahe u Austriji. Lider desničara je posle toga gotovo obrisan sa političke scene, pošto na izborima u Beču ove godine nije uspeo da dođe ni do klupa gradske skupštine.

Autor: redportal.rs

#EU

#Evropski parlament

#Mađarska

#Orgije

#Poslanik

#brisel