Prema njegovim rečima, nastupa nova epoha i nova etapa u svetskoj istoriji, u kojoj će samo suverene države moći da osiguraju dinamiku rasta i da postanu primer drugim zemljama

Stiče se utisak da Zapad ne može da ponudi sopstveni model budućnosti, dok se danas formira alternativa postojećem jednopolarnom svetu, pravedniji i socijalno-orijentisani svetski poredak, izjavio je predsednik Rusije Vladimir Putin.

On je naglasio da model totalne dominacije "takozvane zlatne milijarde" nije pravedan i ukazao na "grandiozne promene" koje se sada dešavaju u svetu i koje su nepovratne.

- I kako na nacionalnom, tako i na globalnom nivou u toku je izrada osnova, principa harmoničnog i pravednijeg, socijalno orijentisanog i bezbednog svetskog poretka – alternativnog postojećem – ili, može se reći, do sada postojećem jednopolarnom svetskom poretku koji po svom karakteru, definitivno, postaje kočnica za razvoj civilizacije - naglasio je Putin, prenosi Sputnjik.

Prema njegovim rečima, nastupa nova epoha i nova etapa u svetskoj istoriji, u kojoj će samo suverene države moći da osiguraju dinamiku rasta i da postanu primer drugim zemljama za obezbeđivanje visokog životnog standarda.

- Nastupa nova epoha, nova etapa u svetskoj istoriji, i samo istinski suverene države mogu da osiguraju visoku dinamiku rasta, da postanu primer za druge kada je reč o standardima i kvalitetu života, zaštiti tradicionalnih vrednosti i visokim humanističkim idealima – modelima razvoja u kojima čovek nije sredstvo, nego najviši cilj - rekao je Putin.

Autor: redportal.rs

#novi svetski poredak

#putin

#rusija