Ističući da su izveštaji nepotvrđeni, britanski ministar unutrašnjih poslova saopštio je da ruske snage polako napreduju na zapad

Ruske i proruske separatističke snage Luganske Narodne Republike tvrde da su ušle u predgrađe Siversk u ukrajinskom Donbasu, saopštilo je britansko Ministarstvo odbrane.

Ističući da su izveštaji nepotvrđeni, britanski ministar unutrašnjih poslova saopštio je da ruske snage polako napreduju na zapad i da planiraju napade na Siversk iz Lisičanska kako bi otvorili put za Slavjansk i Kramatorsk.

– Bahmut će verovatno biti sledeća meta nakon što Siversk bude obezbeđen, navodi se u izveštaju.

Institut za proučavanje rata je takođe saopštio da Rusija verovatno priprema ofanzivu velikih razmera duž linije Slavjansk-Siversk-Bahmut. Ruski mediji javili su juče da je ukrajinski grad Siversk pod kontrolom savezničkih snaga Rusije i samoproglašene Donjecke Narodne Republike (DNR).

Naše trupe kontrolišu Siversk, tako da se neprijatelj sada može gađati preciznom vatrom na celoj teritoriji grada - rekao je prvi zamenik ministra informisanja DNR Daniil Bezsonov televizijskom kanalu Solovjev lajv.

Pretpostavio je da će se ukrajinske snage brže povući iz Siverska "nego što su se povukle iz Lisičanska".

Autor: redportal.rs

#Bahmut

#Britanski obaveštajci

#rat

#rusija