Kompanija je osnovana 1987. godine i dugo je važila za najvećeg proizvođača kondoma u Evropi, a njeni brendovi su Sico i Crazy Monkey Condoms

Jedan od najvećih nemačkih proizvođača kondoma, CPR GmbH, podneo je zahtev za bankrot nakon što su u Rusiji eskalirali problemi sa prikupljanjem njegovih proizvoda. Kompanija iz Sarsteda, u Donjoj Saksoniji, objavila je u proleće da ima finansijskih problema. Prema ranijim izveštajima, kompanija je pod pritiskom zbog deviznih problema i onih sa naplatom poslovanja u Rusiji, pošto je počeo rat sa Ukrajinom i uvedene sankcije. Od toga je samo oko 15 odsto ostalo u Nemačkoj.

U Francuskoj je tokom pandemije korona virusa došlo do nestašice kondoma za CPR, a prema rečima direktora kompanije Mihaela Keselringa, to se dogodilo i u Nemačkoj na početku pandemije. Zbog toga je na početku porasla i potražnja u onlajn poslovanju. Keselring je za Lebensmittel cajtung potvrdio da kompanija ne može da nastavi sa radom. Shodno tome, investitori koji su posetili firmu Sarsted nakon otvaranja stečajnog postupka nisu davali nijednu ponudu za preuzimanje.

Prema informacijama LZ, u fabrici je otpušteno oko 80 radnika. Međutim, kriza proizvođača počela je mnogo pre rata u Ukrajini. Sredinom 2020. postojale su šanse da se spase od nelikvidnosti, ali sada je CPR došao kraj. Kompanija je osnovana 1987. godine i dugo je važila za najvećeg proizvođača kondoma u Evropi. Njeni brendovi Siko i Crazy Monkey Condoms ponudili su korisnicima širok spektar različitih vrsta visokokvalitetnih kondoma napravljenih od prirodnog lateksa. Kompanija je takođe proizvodila mašine i laboratorijsku opremu za proizvodnju kondoma.

Autor: redportal.rs

#Kompanija

#Nemačka

#bankrot

#kondomi