"Istina je na strani bratske Rusije"

Kako prenosi portal Mondo, Belorusi nikada neće dozvoliti nikome da im diktira kako da žive i šta da rade, rekao je predsednik Republike Belorusije Aleksandar Lukašenko, na festivalu Kupala - Aleksandrija okuplja prijatelje, održanom u Mogiljevskoj oblasti. Kako je naveo:

One koji su došli u miru dočekujemo otvorenog uma. Uvek smo spremni da podelimo parče hleba i damo utočište onima koji su izgubili sve. Ponosni smo na našu istoriju i svoju zemlju. I ni pod kojim uslovima nećemo dozvoliti da nam neko diktira kako da živimo i šta da radimo.

Istakao je da je pravi Belorus onaj ko ima dom, koji će ga uvek braniti - ako treba i sa puškom u ruci.

Lukašenko je 3. jula rekao da je njegova zemlja uvek podržavala i da će uvek podržavati Rusiju, i da je ta zemlja za Belorusiju bratska i najbliža država u svetu. Kako je naveo nakon polaganja venaca u memorijalnom kompleksu povodom proslave Dana nezavisnosti Belorusije:

Danas nam se zamera što smo jedina zemlja u svetu koja podržava Rusiju u njenoj borbi protiv nacizma. Podržavali smo i podržavaćemo Rusiju.

Takođe, tada je i izneo stav da su sve optužbe protiv Minska tužne i smešne:

Tragedija Belorusa je u tome što su se danas sukobila dva bratska naroda - Rusi i Ukrajinci. Ali mi uvek kažemo da je istina jača, a istina je danas na strani bratske Rusije.

Autor: mondo.rs

#Belorusija

#EU

#Invazija

#Lukašenko

#Minsk

#NATO

#Nacizam

#Ukrajina

#bajden

#bratski narod

#istina

#optižbe

#putin

#rat

#savez

#uvek uz ruse