Na redovnoj pres službi predstavnik ruskog Ministarstva odbrane izneo najnovije podatke

Kako prenosi portal Mondo, ruske oružane snage uništile su do 100 vojnih jedinica oružanih snaga Ukrajine gađajući fabriku keramike u Slavjansku visokopreciznim oružjem, a uništeno je i više od 1.000 granata za američke haubice M777. Ovo je u nedelju novinarima saopštio zvanični predstavnik ruskog Ministarstva odbrane general-potpukovnik Igor Konašenkov.

opneno visokoprecizno oružje pogodilo je privremeno mesto razmeštaja artiljerijske jedinice Oružanih snaga Ukrajine i skladište municije na teritoriji fabrike keramike u gradu Slavjansku. Poginulo je do 100 ljudi, više više od 1.000 artiljerijskih granata za haubice M777 američke proizvodnje.

Prema rečima zvaničnog predstavnika Ministarstva odbrane Rusije, uništeno je i oko 700 granata za višecevne raketne sisteme Grad.

M777 je vučena haubica kalibra 155 mm koju je razvila britanska kompanija BAE Sistems i koja zamenjuje teže haubice M198 u službi američke vojske. Na raspolaganju i vojskama Australije, Kanade, Indije, Saudijske Arabije i Ukrajine. Domet gađanja M777 sa konvencionalnim projektilom je oko 25 km, sa specijalnim - do 40 km.

Autor: Mondo.rs

#Ljudstvo

#Ministarstvo odbrane

#Mod

#Udari

#Ukrajina

#Ukrajinske snage

#Višecevni lanseri

#gubici

#haubice

#katastrofalni

#municija

#rusija

#rusije

#strana pšomoć

#vojna pomoć