Bespilotne letelice su oborene u reonima naselja Dolgenkoje, Bražkovka, Zeljonoje, Jakovenkovo, Peski-Radkovskije, Gruševka, Červoni Oskol, Donjecku i Svjatogorsku

Ruske snage protivvazdušne odbrane oborile su 15 ukrajinskih bespilotnih letelica u proteklih 24 časa u devet regiona samoproglašene Donjecke Narodne Republike (DNR) i Harkovske oblasti, izjavio je danas portparol ruskog Ministarstva odbrane Igor Konašenkov.

- U protekla 24 sata ruske snage protivvazdušne odbrane oborile su 15 ukrajinskih bespilotnih letelica u blizini naselja Dolgenkoje, Bražkovka, Zeljonoje, Jakovenkovo, Peski-Radkovskije, Gruševka, Červoni Oskol u Harkovskoj oblasti, Donjecku i Svjatogorsku u Donjeckoj Republici - rekao je on, preneo je TASS.

Rusija je 24. februara započela, kako navodi Moskva, specijalnu vojnu operaciju u Ukrajini radi demilitarizacije i denacifikacije te zemlje.

Vladimir Putin je rekao da je njen cilj "zaštita ljudi koji su već osam godina bili izloženi genocidu od strane kijevskog režima".

Autor: Tanjug

#Igor Konašenkov

#Ukrajina

#donjeck

#oborene letelice

#rusija

#specijalna operacija