Isporuke oružja Kijevu, ma kolike bile, neće zaustaviti Rusku Federaciju.

Kako je preneto u izjavi Nacionalnog saveta bezbednosti Rusije, oružje koje SAD i njeni saveznici nastavljaju da šalju Ukrajini neće imati nikakvog uticaja tok ruske vojne intervencije. Ruski ciljevi će biti ostvareni uprkos tome što što SAD i Zapad pružaju vojnu pomoć.

Prema prethodnoj izjavi, koju je preneo Nikolaj Patrušev bivši načelnik ruskog FSB, operacija u Ukrajini je započeta zbog velikog niza bezbednosnih pretnji koje su ugrožavale ne samo Rusku Federaciju nego i ceo svet. Kao primer naveo je širenje ideologije nacizma kao i ukrajinske bio laboratorije koje su povezane sa američkim Pentagonom.

Ruski predsednik Vladimir Putin je prethodno izjavio da je operacija započeta da bi se demilitarizovala Ukrajina i da bi se zaštitio narod Donjecka i Luganska, kao i njihova nezavisnost koju je Rusija priznala u februaru. Kako se navodi, Rusiji nije preostala nikakva druga opcija niti način da okonča dugogodišnji rat u Donbasu.

U junu, Putin je izjavio da se ciljevi Rusije u Ukrajini nisu promenili, navedeno je da je finalni cilj oslobođenje Donbasa, zaštita naroda i stvaranje situacije koja bi garantovala i bezbednost same Ruske Federacije.

Jula 3. ruski ministar odbrane Sergej Šojgu, izjavio je da su ruske snage kompletno oslobodile teritoriju Luganske Narodne Republike.

Autor: redportal.rs

#Donbas

#EU

#FSB

#NATO

#Navionalni savet za bezbednost

#Oslobođenje

#Pretnja

#Ruska vojska

#SAD

#Zapad

#ciljevi

#donjeck

#lugansk

#operacija

#putin

#svet

#vojna pomoć

#šojgu