Pošto su se učenici žalili da im je neprijatno u dugačkim pantalonama tokom letnjih meseci, škola je uvela novu politiku rodno neutralne uniforme

Roditelji su ostali zbunjeni pošto je nova politika uniforme u britanskoj srednjoj školi Vajmondem u Norfolku uvela pravilo koje dozvoljava dečacima da nose suknje, ali uz zabranu da nose šortseve!

Pošto su se učenici žalili da im je neprijatno u dugačkim pantalonama tokom letnjih meseci, škola je uvela novu politiku "rodno neutralne" uniforme. Direktor škole sa 1.705 učenika Džonatan Roki branio je promenu kao "nešto na šta smo veoma ponosni", napomenuvši da su se konsultovali sa roditeljima.

Ali, mnogi roditelji su zatečeni i nezadovoljni odlukom, dok je neki, kako prenose britanski mediji, nazivaju "ludom", tim pre što su se ponavljali zahtevi za šorts, a ne suknju, za oba pola tokom letnjih meseci.

- Ponuda suknje kao opcije nije rodno neutralna. Bilo bi rodno neutralno ponuditi i dečacima i devojčicama opciju suknje ili šortsa - komentarisao je jedan roditelj.

Direktor Roki je na to rekao da je već ublažen zahtev da svi učenici nose blejzere tokom cele godine i saopštio da škola nije isključila mogućnost daljeg ažuriranja svoje uniformne politike u budućnosti:

- Promeniti sve u vezi sa našom uniformom u jednom potezu, posebno sa trenutnim finansijskim problemima, ne bi bilo razumno - zaključio je on.

Autor: redportal.rs

#Velika Britanija

#zabranjen

#ŠKOLA

#Šorts