Poslednje poznato Putinovo putovanje van Rusije bila je poseta Pekingu početkom februara

Ruski predsednik Vladimir Putin rekao je u razgovoru sa tadžikistanskim kolegom Emomalijem Rahmonom po dolasku u Dušanbe da mu je drago što je u poseti prijateljskoj zemlji.

- Jako mi je drago što sam na prijateljskoj teritoriji našeg saveznika u ovom regionu i u svetu - poručio je Putin.

Ruski lider je zahvalio na pozivu ističući da je do sastanka trebalo da dođe ranije, ali da su zbog pandemije koroonavirusa "nametnuta ograničenja".

- Izgleda da je situacija sada bolja, zbog čega, kao što se ranije dogovorili, danas imamo bilateralni susret u glavnom gradu Tadžikistana - rekao je Putin.

Putin sutra putuje u glavni grad Turkmenistana Ašhabad, gde će, kako je najavljeno, prisustvovati samitu kaspijskih nacija sa liderima Azerbejdžana, Kazahstana, Irana i Turkmenistana. Ovo je prvo putovanje ruskog lidera u inostranstvo otkako je naredio napad ruskih snaga na Ukrajinu.

Poslednje poznato Putinovo putovanje van Rusije bila je poseta Pekingu početkom februara, gde su on i kineski predsednik Si Đinping potpisali sporazum o prijateljstvu "bez ograničenja", a pre toga su prisustvovali ceremoniji otvaranja Zimskih olimpijskih igara.

Autor: redportal.rs

#Tadžikistan

#posesta

#putin