Ruska armija pred zauzimanjem strateški važnog grada za kontrolu Donbasa

Ukrajinske snage će morati da se povuku iz Severodonjecka, preneo je načelnik vojne administracije Serhi Hejdej, optužujući ruske snage da su uništile većinu gradske infrastrukture:

Nažalost moraćemo da povučemo našu vojsku iz Severodonjecka. Nema nikakvog smisla ostajati na pozicijama koje su probijene nakon meseci borbi i jer broj mrtvih u neutvrđenim teritorijama raste svakog dana. Naši branioci koji su tamo su već dobili naredbe da se povuku na nove pozicije i da nastave sa borbama odatle.

Hejdej je dodao da je i situacija u gradu neodrživa usled neprestanog granatiranja od strane ruskih snaga koje traje mesecima.

Sva infrastruktura u gradu je potpuno uništena. Više od 90% kuća je granatirano, a oko 80% posto je nepovratno uništeno. Oni se ne mogu obnoviti već se moraju do kraja srušiti.

Dalje u obraćanju je izvestio da ruska vojska preusmerava svoj pravac delovanja na Lisičansk iz pravca Zolote i Toškivke, oko 30 kilometara južnije.

Uspeli su u napredovanju. Lisičansk je logistički prenapregnut, dok je geografija terena kompleksna. Stoga će biti teško zauzeti ga odmah i brzo.
pročitajte još

NOVI SRBI U NBA! 🏆

Autor: redportal.rs

#Armija

#EU

#Infrastruktura

#Lisičansk

#NATO

#Poraz

#Ruska vojska

#Severodonjeck

#Ukrajina

#Uništenje

#granatiranje

#neodržive pozicije

#povlačenje

#putin

#rat

#rusija