Čomski bez dlake na jeziku detaljno opisao plan NATO iz baze RAMŠTAJN

Kako prenosi portal Mondo, čuveni američki lingvista i filozof Noam Čomski, u intervjuu za belgijske medije, otkrio je, kako kaže, plan koji je Amerika prezentovala NATO zvaničnicima u vojnoj bazi u Nemačkoj: rat u Ukrajini se mora nastaviti dok se Rusija ne uništi ili ne preda.

Efekti rata u Ukrajini biće daleko pogubniji za Ukrajinu i ostatak sveta nego za Rusiju. Ako se ubrzo ne postigne dogovor zaraćenih strana, agonija će se povećati i svi ćemo, na razne načine, patiti zbog ovog sukoba, kazao je čuveni američki linvista i filozof, jedan od najboljih poznavalaca međunarodne politike u svetu Noam Čomski.

Čomski je u pomenutom intervjuu ponovio svoju tezu da Amerikanci žele da se rat u Ukrajini nastavi po svaku cenu, a objasnio je i šta je cilj toga.

Zvanična politika Vašingtona je da blokira diplomatski dogovor. To sam već i ranije isticao. Amerika je želela ovaj sukob i dobila ga je. To se znalo godinama unazad, a sada je postalo očigledno. Na nedavnom sastanku u bazi Ramštajn u Nemačkoj, gde su se sastali američki predstavnici i čelnici NATO-a dogovorena je dalja strategija vezana za rat u Ukrajini. Tom prilikom, američka strana je izdala naredbu NATO-u (Amerika inače vodi ovu vojnu alijansu, tu nema dileme) da pusti da se rat u Ukrajini nastavi. Cilj je da se pomogne ukrajinskoj vojsci da opasno našteti Rusiji, toliko da više nikad ne bude u mogućnosti da uđe u ovakav sukob.

Prema Čomskom plan je da SAD ponizi Rusiju i nametne joj scenario koji je nakon Drugog svetskog rata bio planiran za Zapadnu Nemačku.

Sad zastanimo na trideset sekundi i razmislimo šta to u stvari znači. To znači da će zveckanje oružjem biti glavna tema umesto klimatskih promena. To znači da će svet živeti u strahu od nuklearnog rata. To znači da će na desetine miliona ljudi širom planete gladovati zbog ovog rata i njegovih ekonomskih posledica. Sve to samo da bi se naudilo Rusiji. Šta znači nauditi Rusiji? Da li to znači mirovni sporazum iz Versaja nakon Prvog svetskog rata kojim je ponižena Nemačka? Ne! To nije dovoljno. Nemačka se vratila jača deset godina kasnije. Mora biti nešto jače od toga. Možda Morgentauov plan za Zapadnu Nemačku, kojim je bilo predviđeno da Nemačka bude industrijski razoružana, što bi vodilo njenom siromašenju i pretvaranju u sirovinski dodatak drugim razvijenim privredama, i shodno tome do nemogućnosti opstanka postojećeg broja stanovnika. Mislim da je to zvanični cilj Amerike. Taj plan nije tada prihvaćen za Nemačku, pa je zamenjen Maršalovim, ali bi mogao biti primenjen na Rusiju.
Amerika će nastaviti ovaj rat sve dok Rusija ne odustane i ne okrene leđa sadašnjem svetu. Dok se, praktično, ne preda. Šta to znači? Znači da će rat trajati beskrajno. Njihova logika je jasna. Sad, treba da opet zastanemo na trideset sekundi i da se zapitamo: da li je to ono što zaista želimo? Ili je bolje da se dođe do sporazuma koji bi obe strane mogle da istolerišu? Ne znamo da li je moguće postići takav sporazum, ali treba da se zapitamo i da li želimo uopšte da probamo da do njega dođemo. Odgovor Amerike je jasan: "Ne, nećemo da probamo, želimo da se nanesemo maksimalnu štetu ne samo Ukrajini, nego celom svetu."

Autor: Mondo.rs

#Amerika hoće rat

#EZ

#Invazija

#Kraj Rusije

#NATO

#Noam Čomski

#Pobeda

#Pomoć

#Ramštajn baza

#Ruska Federacija

#SAD

#SAD traže rat

#SAD žele rat

#Ukrajina

#Uništenje

#beskrajni rat

#naredba

#nema pregovora

#plan

#predaja

#putin

#rat

#rusija

#rusije

#ruska

#sad blokiraju pregovore

#uništenje rusije

#večni rat

#vojska

#zauvek