Veruje se da je pilot imao medicinskih problema

Putnik, koji nema apsolutno nikakvo letačko iskustvo, uspeo je da prizemlji avion u utorak na aerodrom na Floridi nakon što je pilot bio onesposobljen.

U razgovoru sa kontrolom leta može se čuti kako putnik objašnjava da ne zna kako da leti avionom.

- Imam ozbiljnu situaciju ovde. Moj pilot nije u mogućnosti da leti, a ja ne znam kako to da uradim - čuje se u razgovoru u koji je CNN imao uvid, a prenosi Telegraf.

Tada su radnici kontrole leta počeli da mu daju instrukcije kako da prizemlji avion, koji je potom sleteo na međunarodni aerodrom Palm Beach.

- Pokušajte da držite krila u nivou i vidite da li možete da počnete da se spuštate. Gurnite komande napred i spuštajte se veoma sporo. Pokušajte da pratite obalu ili severno ili južno. Pokušavamo da vas lociramo - može se čuti kako kontrolor vazdušnog saobraćaja govori čoveku.

U drugom razgovoru se čuje kako drugi kontrolor leta obaveštava letelice u blizini.

- Upravo ste imali priliku da vidite kako putnik prizemljuje avion - čulo se kako operator iz tornja govori pilotu aviona koji se spremao da poleti za Severnu Karolinu.

U letelici koju je putnik prizemljio bilo je dvoje ljudi. U pitanju je Cesna 208, a veruje se da je pilot imao medicinskih problema. U toku je istraga.

Video-snimak, pogledajte na sledećem LINKU.

Autor: Telegraf

#AVION

#Putnik

#pilot