Maskov udeo u kompaniji je u vrednosti opao za čak 21 MILIJARDU DOLARA

Kompanija Tesla je prošle nedelje pala u vrednosti od preko 126 milijardi dolara, makon što je CEO kompanije Elon Mask odlučio da kupi Tviter mrežu.

Musk je pristao da plati 44 milijardi dolara za društvenu platformu, delimično je finansirajuči sa 12,5 milijardi dolara pozajmicom koja je podignuta kao kolaterala u odnosu na njegov udeo u kompaniji Tesla. Pored toga osigurao je još 13 milajrdi dolara od strane različitih izvora sa VolStrita, međutim u sred tog sveg pozajmljivanja deonice Tesle su pretrpele veliki udar jer su narasli strahovi kako će da se doplati nedostajućih 18,5 milijardi dolara potrebnih za kompletiranje kupovine Tvitera. Mask još uvek nije komentarisao kako planira da plati poslednji deo.

Deonice u Tesli pale su za 12,2%, sa ukupne vrednosti od preko trilion dolara na 906 milijardi. Dok je Maskov lični udeo u kompaniji izgubio vrednost za čak 21 milijardu usled pada u vrednosti - skoro polovina od ukupne vrednosti Tvitera. Ako deonice izgube previše od svoje vrednosti, to može da izazove velike probleme za najbogatijeg čoveka na svetu - jer je kredit koji je podigao direktno vezan za njegov udeo u kompaniji.

Autor: redportal.rs

#126 milijardi dolara

#21 milijarda dolara

#Deonice

#Dug

#Elon Mask

#Kolaterala

#Kompanija

#Tesla

#berza

#kupovina

#pad vrednosti

#tviter