Mala pobeda za Trampov pravni tim

Šanse da se bilo šta promeni u izbornim rezultatima se minimalne, ali Donald Tramp ne odustaje. Proces tranzicije je i zvanično započet, Džo Bajden je već izabrao neke ljude za ključne političke pozicije u novoj administraciji, ali još uvek postoji taj kamen u cipeli koji predstavlja izostanak zvaničnog proglašenja pobede.

Sud u Pensilvaniji je blokirao verifikovanje glasova u Pensilvaniji zbog izbornih neregularnosti. Samo dan ranije guverner Tom Vulf demokrata, objavio je na Tviteru da je potpisao sertifikat kojim je potvrdio izbor Bajdena i Kamale Haris.

IZVOR: TW / @GovernorTomWolf

Prema aktuelnim podacima, Bajden je pobedio Trampa u Pensilvaniji za 80.555 glasova i uzeo 20 elektora. Čak i kada bi se desilo da Tramp na neki način preokrene situaciju, to opet ne bi bilo dovoljno da se odnese pobeda na nacionalnom nivou.

Na kraju, mnogi ove Trampove pokušaje smatraju kao napore da se od američkih izbora stvori svojevrsna farsa, a da se Bajdenovo predsednikovanje što više delegitimizuje. U svakom slučaju, sa ovim narativom polarizacija društva će se nastaviti, a mobilizacija za senatorske izbore u Džordžiji će ostati na svom vrhuncu.

Autor: redportal.rs

#Američki izbori

#bajden

#tramp