Putin: U Ukrajini se dešava TRAGEDIJA, ali nismo imali drugi izbor

Predsednik Rusije izjavio je da je ono što se dešava u Ukrajini tragedija, ali da Rusija nije imala drugi izbor osim da pokrene specijalnu vojnu operaciju, javile su ruske novinske agencije.

On je istakao da kraj vojne operacije u Ukrajini zavisi od intenziteta sukoba i dodao da su pregovori zapali u ćorsokak, preneo je Rojters.

Putin je rekao da Rusija želi da u Ukrajini dostigne sve ciljeve i minimizuje gubitke.

Konstatovao je da su Rusi, Belorusi i Ukrajinci jedan narod.

- Ne razlikujemo posebno gde prestaje Belorusija, gde Rusija. Koliko god to danas zvučalo čudno, mi smo uvek jedan narod - Ukrajina, Belorusija i Rusija - rekao je ruski predsednik na konferenciji za novinare sa beloruskim kolegom Aleksandrom Lukašenkom u Beloveštensku, u Amurskoj oblasti u Rusiji.

Takođe, ruski lider je specijalnu operaciju u Ukrajini ocenio kao ispravni korak.

- Glavni cilj je da se pomogne ljudima u Donbasu, narodu Donbasa, što smo mi priznali i morali smo to da uradimo, jer su kijevske vlasti, podstaknute Zapadom, odbile da sprovedu Minske sporazume, usmerene na mirno rešavanje problema. Probleme Donbasa - dodao je ruski predsednik.

Putin je istakao da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski javno rekao da u Kijevu „ne vole“ nijednu klauzulu Minskih sporazuma, dok su „drugi zvaničnici izjavili da je primena Minskih sporazuma nemoguća“.

- Oni su to javno odbacili. Pa, jednostavno je bilo nemoguće tolerisati ovaj genocid koji je trajao 8 godina - istakao je Putin, navodi TASS.

Autor: Tanjug / redportal.rs

#putin