Nastupa velika i bespoštedna borba

Penzionisani general Dejvid Patreus, bivši direktor CIA i komandant Centralne komande, kao i odgovorni za rat u Avganistanu do 2010. godine, je izjavio da Ukrajinci mogu da očekuju žestoku borbu, jer se ruske jedinice pripremaju sa masivnu ofanzivu i proboj u istočnoj Ukrajini.

Satelitski snimci koje je sakupila i analizirala kompanija Maxar Technologies, prikazala je konvoj dugačak 8 milja koji se kreće na jug kroz istočnu Ukrajinu i grad Veliki Burluk. Grad se nalazi nedaeko na istok od Harkova, drugog najvećeg grada u Ukrajini posle prestonice Kijeva.

Ukrajinski zvaničnici navode da velike borbe uveliko traju na istoku zemlje, sa velikim artiljerijskim udarima širom celokupnog regiona Donbasa. Smatraju da je to prethodnica velike ruske ofanzive. Ukrajinska obaveštajna služba je u petak upozorila da se ruske trupe regrupišu odmah iza granice i da im je plan da krenu na Harkov. Zvaničnici su pozvali na evakuaciju civila iz regiona, kako se teža ruskih operacija pomera ka istoku i ka Dobasu.

pročitajte još

SAŠA ILIĆ DOBIO OTKAZ!

Autor: redportal.rs

#Bitka

#Donbas

#Harkov

#NATO

#Proboj

#Ruska Federacija

#SAD

#Ukrajina

#donjeck

#drugi svetski rat

#lugansk

#najveća u Evropi od Drugog svetskog rata

#napredovanje

#ovgromna bitka

#patreus

#regrupisanje ruskih trupa

#rusija

#velika ofanziva