Kako se navodi više od 120 tenkova i preko 1.000 komada vojne opreme...

Kako prenosi portal Mondo, ukrajinske snage zaplenile su ruske tenkove, naprednu elektroniku, rakete, raketne bacače i oklopna vozila - a Rusija im je, kako se izveštava, "dala" više oružja nego Zapad.

Ukrajinske snage koje se bore protiv ruske vojske uspele su da uzmu "vrhunsku rusku opremu" nakon što su zauzele malo selo Rudnicke. Ono se nalazi oko 60 kilometara istočno od Kijeva, a u njega su se vratile ukrajinske snage i otkrile da su Rusi iza sebe ostavili tri tenka i oklopni transporter.

Pored tri tenka i oklopnog transportera koje su dodali svom naoružanju, ukrajinske snage su takođe uspele da zaplene sofisticirane projektile, raketne bacače i tajnoviti napredni sistem za elektronsko ratovanje. Opremu je obično lako popraviti, jer armija "popravljača" uspeva da okrene Putinovo sopstveno oružje protiv njega.

Mamuka Mamulašvili, vođa grupe stranih boraca koji su učestvovali u obnavljanju sela Rudnicke, rekao je:

Nedostaju nam zalihe, ali nam Rusi daju mnogo oružja.

Njegove reči odražavaju reči ukrajinskog predsednika Volodimira Zelenskog, koji je rekao da su Rusi "snabdevač opreme za našu vojsku".

Kako se navodi, Zelenski je molio zapadne lidere da obezbede više "aviona, tenkova i oklopnih vozila", ali je "priznao" da njegove snage odbijaju rusku invaziju uzimajući "mnogo" ruske vojne opreme. Zelenski je otkrio da je Ukrajina zauzela "12 ili 17 tenkova" u samo jednom danu, čime je ukupan broj oklopnih vozila za Ukrajinu veći nego što je bio na početku rata.

Ukrajinci zarobili najmanje 120 tenkova i više od 1.000 komada ruske vojne opreme koja je bila ili neoštećena ili relativno laka za popravk.u

Autor: mondo.rs

#EU

#Invazija

#NATO

#Oprema

#SAD

#Tenkovi

#Ukrajina

#Zapad

#Zarobljavanje

#bajden

#popravka

#putin

#rat

#rusija