Saopštila potpredsednica ukrajinske vlade Irina Vereščuk

Humanitarni koridori za evakuaciju civila iz naselja koja se nalaze u zoni borbenih dejstava danas neće biti otvoreni, saopštila je potpredsednica ukrajinske vlade Irina Vereščuk.

Ona je jutros na Telegramu napisala da su ukrajinski obaveštajci izvestili o mogućim, kako je navela, "provokacijama okupatora duž trasa humanitarnih koridora".

- Zbog bezbednosti građana danas ne otvaramo humanitarne koridore - navela je Vereščuk, prenosi Interfaks Ukrajina.

Ukrajina: Mogući raketni udari Rusije sa brodova u Crnom moru

Ukrajinski generalštab saopštio je danas da su ruski brodovi ušli u zatvoreno područje Crnog mora, dodajući da Rusija tako može da pripremi nove raketne udare na teritoriju Ukrajine.

- Brodovi iz sastava Crnomorske flote Ruske Federacije izvršavaju zadatke u pojedinim oblastima Crnomorske i Azovske operativne zone. Neki brodovi su prešli u zatvoreno područje, verovatno sa ciljem izvođenja raketnih udara po objektima na teritoriji Ukrajine - navedeno je u saopštenju, a prenosi agencija Unian.

Ruski gubici oko 17.000 ljudi

Generalštab Oružanih snaga Ukrajine saopštio je danas da su ruski gubici od početka operacije u Ukrajini dostigli oko 17.000 ljudi.

Ukrajinski generalštab je u objavi na Fejsbuku naveo da je Rusija izgubila 586 tenkova i 1.694 oklopna borbena vozila, prenosi agencija Ukrinform.

Autor: Tanjug AP

#Ukrajina

#humanitarni koridori

#rusija