Zapad neće uspeti da izoluje Rusiju, kaže šef ruske diplomatije

Zapad je Rusiji objavio totalni hibridni rat i više ne prikriva ciljeve koji podrazumevaju da se ruska ekonomija slomi, uništi i uguši, izjavio je šef ruske diplomatije Sergej Lavrov.

On je kazao da je Rusija konačno uvidela svo bezakonje koje Zapad sprovodi uvođenjem sankcija, što pokazuje da su sve te zapadne vrednosti, o kojima tamošnji političari dugo godina pripovedaju, zapravo bezvredne, prenosi Sputnjik.

- Kada vidimo svo to bezakonje, naravno da nam je jasno da su sve te vrednosti koje su naše zapadne kolege propovedale - bezvredne, a pre svega mislim na slobodu izražavanja, na tržišnu ekonomiju, na neprikosnovenost privatne svojine, kao i na pretpostavku nevinosti - naglasio je Lavrov.

On je ocenio i da je napetost na međunarodnoj areni dostigla svoj vrhunac i da je u toku kulminacija Zapada po pitanju obuzdavanja Rusije.

Ruski diplomata je, međutim, kazao i da se Rusija neće samoizolovati, te da će nastaviti da sarađuje sa svojim saveznicima.

- Ni o kakvoj izolaciji Rusije, a takav cilj je bio zadat od strane Zapada, neće biti ni reči. Štaviše, nećemo se ni samoizolovati, jer imamo dosta prijatelja širom sveta, saveznika i partnera sa kojim radimo na svim kontinentima - kazao je Lavrov nakon razgovora sa predsednikom Abhazije Aslanom Bžanijom.

Autor: Tanjug / redportal.rs

#Lavrov