Razmišljaju i da ponude Ukrajincima posao

Britanska kraljevska porodica počela je da smišlja plan praktičnih mera za pomoć ratnim izbeglicama iz Ukrajine, pored donacija. Princ Čarls trenutno razmatra otvaranje svojih imanja u Škotskoj, kako bi pružio dom unesrećenim porodicama koje su izbegle iz Ukrajine.

- Svi članovi kraljevstva složni su u tome da se osim novčane pomoći, treba razviti i paket praktičnih mera pomoći za ukrajinske izbeglice. To ujedno znači osiguravanje smeštaja u Velikoj Britaniji, a u planu je vrlo verovatno otvaranje poseda Dumfries House u Škotskoj, kao i još nekoliko imanja koje mogu poslužiti kao novi dom izbeglicama. Princ Vilijam, princ Čarls, kraljica Elizabeta aktivno rade na tome, a učestvuje i vojvotkinja Kamila koja takođe želi ponuditi neke od svojih nekretnina - rekao je za Daily Mail neimenovani izvor blizak kraljevskoj porodici.

Posed Dumfries House je nekoliko kilometara udaljen od grada Cumnock u Škotskoj te je u posedu fondacija princa Čarlsa, a koji između ostalog služi kao muzejski primerak nekadašnje arhitekture, prostor u kojem se održavaju venčanja i razna humanitarna događanja.

Izbeglice će možda biti smeštene u Balmoral, gde kraljica poseduje nekoliko nekretnina, a koje služe kao kuće za odmor ove porodice. Osim smeštaja, članovi kraljevske porodice razmišljaju da Ukrajincima ponude posao, a deci osiguraju nastavak školovanja.

Autor: redportal.rs

#Ukrajina

#Ukrajinci

#izbeglice

#princ Čarls

#ukrajinske izbeglice