Misterija iznenada obustavljene posete

Kako prenosi portal Mondo, ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavroj u sredu uveče je krenuo za Peking. Ukrcao se na avion, ali kako se saznalo negde na ola puta, iznad Sibira, njegov avion se okrenuo i vratio na moskovski aerodrom.

Lavrov se sinoć sa ruskom delegacijom uputio u Peking, gde su ga očekivali sastanci sa kineskim zvaničnicima. Međutim, avion sa lavrovom je prešao preko 2.800 kilometara kada je naglo promenio kurs i vratio se na aerodrom. Na pola puta se samo okrenuo nazad.

Ubrzo je sleteo na moskovski aerodrom Vnukovo, a pitanje se samo postavlja - zašto je došlo do odustajanja posete pekingu?

Još uvek niko nema sve tačne informacije.

U opticaju su sve varijante. od toga da je Kina odbila da primi ruskog šefa diplomatije, ili čak da je naredba za povratak stigla direktno od Vladimira Putina.

Kako navode, Moskva je od Pekinga zatražila vojnu i ekonomsku pomoć, ali su zvaničnici obe zemlje negirali da je do toga došlo.

Istovremeno, jedan od kineskih zvaničnika danas je po prvi put jasno govorio o ratu u Ukrajini i istakao da se u isti Kina neće uključiti. "Kina nikada neće napasti Ukrajinu", rekao je Fan Ksianrong Maksimu, ambasador Kine u Ukrajini, dok ostaje neizvesno šta se sinoć dogodilo sa avionom Sergeja Lavrova.

Autor: mondo.rs

#2.800 km

#AVION

#Lavrov

#Moskva

#Peking

#Si

#kina

#otkazan sastanak

#putin

#rusija

#sibir

#vladimir

#vraćen