Kompanije su odlučile da suspenduju usluge svoje mreže zbog trenutnih sankcija prema Moskvi

Američka finansijska kompanija Masterkard obustavlja svoje usluge na teritoriji Rusije, prema odluci objavljenoj na njenom sajtu, a i kompanija Viza je saopštila da je odlučila da prekine rad u toj zemlji.

Prema saopštenju, kompanija Matercard je odlučila da suspenduje usluge svoje mreže u Rusiji zbog trenutnih sankcija prema Moskvi, prenosi TASS.

- Ovom akcijom, kartice koje izdaju ruske banke više neće biti podržane od strane Mastercard mreže - navodi se u dokumentu.

PejPal suspedovao pružanje usluga u Rusiji

Američka kompanija za plaćanje i trensfer novca PejPal (PayPal) suspendovala je danas pružanje svojih usluga u Rusiji navodeći kao razlog trenutne okolnosti i tako se pridružila mnogim finansijskim i tehnološkim kompanijama u obustavljanju operacija nakon izbijanja sukoba u Ukrajini.

Foto: newsroom.mastercard.com/NZ

- U trenutnim okolnostima, suspendujemo PejPal usluge u Rusiji - potvrdio je predsednik i izvršni direktor kompanije Dan Šulman u saopštenju, preneo je Rojters.

Šulman je poručio da kompanija stoji uz međunarodnu zajednicu u osudi nasilne vojne agresije Rusije u Ukrajini.

PejPal, koji je korisnicima u Rusiji pružao samo usluge za prekogranične transakcije, prestao je još u sredu da prihvata nove korisnike u Rusiji.

Zvaničnici ukrajinske vlade su pozivali PejPal da napusti Rusiju i pomogne im u prikupljanju donacija.

Autor: Tanjug

#Mastercard

#PayPal

#PejPal

#Ukrajina

#Visa

#obustava rada

#rusija

#sankcije