Humanitarni koridori biće ponovo otvoreni u Mariupolju i Volnovahi u nedelju ujutro

Jedanaesti dan specijalne vojne operacije u Ukrajini. Ukrajinske snage jutros granatirale selo Vesjolo u DNR, kao i Pervomajsk, gde je oštećeno osam stambenih zgrada i gasovod.

Bajden i Zelenski razgovarali telefonom

- Predsednik Bajden je ukazao da njegova administracija pojačava bezbednosnu, humanitarnu i ekonomsku pomoć Ukrajini i blisko sarađuje sa Kongresom da bi obezbedili dodatno finansiranje - kaže se u saopštenju.

Rusko ministarstvo odbrane: U poslednja 24 časa oborena dva helikoptera Mi-8

Ministarstvo odbrane Rusije saopštilo je da je tokom specijalne vojne operacije u Ukrajini uništeno 69 aviona na zemlji i 24 u vazduhu, 778 tenkova i druge oklopne tehnike.

Foto: ZUMAPRESS.COM

U poslednja 24 časa ruska avijacija je u području Kijeva oborila dva helikoptera Mi-8, šest dronova, uključujući Barjaktar TB-2.

Antonov: Antiruska retorika u SAD došla do apsurda

- Osećaj je da lokalni političari ne shvataju u potpunosti svoje izjave.Slogani koji se čuju u Vašingtonu postaju sve neodgovorniji, provokativniji i, što je glavno, krajnje rizični za međunarodnu bezbednost - rekao je ruski ambasador u Vašingtonu Anatolij Antonov u razgovoru sa novinarima.

Zaharova: U Ukrajinu stiglo 50 stranih vojnih transporta iz NATO zemalja

- U prvih mesec i po 2022. skoro 50 vojnih transporta sletelo je u Ukrajinu iz raznih zemalja: SAD, Velike Britanije, Kanade, Poljske i Litvanije. Ukrajinski ministar odbrane Aleksej Reznikov i komandant oružanih snaga Valerij Zalužni naveli su u zajedničkoj izjavi od 14. februara da je preko 2.000 tona modernog naoružanja, municije i zaštitne opreme isporučeno u poslednjih mesec dana - navela je Zaharova sinoć na svom Telegram kanalu.

Foto: Pink.rs

Ruski poslanik: Beskorisno je razgovarati sa Zelenskim

- Beskorisno je voditi pregovore sa Zelenskim. On je pod potpunom kontrolom zapadnih pokrovitelja i uticajem vođa nacionalističkih bataljona. Nacionalisti su u zemlji izvršili pravi teror. Ovo bezakonje mora se hitno zaustaviti. Nema druge varijante osim ubrzati vojnu operaciju. Kijev je započeo pregovore sa jednim ciljem – da prerasporedi svoju grupu i sačeka dolazak plaćenika i nove isporuke naoružanja - istakao je Mihail Šeremet, poslanik Ruske dume sa Krima.

Basurin: Humanitarni koridori otvoreni i danas

Humanitarni koridori biće ponovo otvoreni u Mariupolju i Volnovahi u nedelju ujutro, izjavio je portparol Narodne milicije DNR Eduard Basurin.

Ukrajinske snage granatirale Donjeck

Ukrajinske snage su u 5.30 po srednjoevropskom vremenu ispalile sedam mina kalibra 120 milimetara na selo Vesjolo u DNR, saopštilo predstavništvo republike.

U granatiranju grada Pervomajsk sa strane naselja Popasna iz artiljerijskih oruđa kalibra 152 milimetra oštećeno je osam stambenih zgrada i gasovod.

Granatiran je i Donjeck, ispaljene su tri granate kalibra 122 milimetra.

Autor: novosti.rs

#Anatolij Antonov

#Eduard Basurin

#Mihail Šeremet

#Ukrajina