Zapad je sankcijama pomogao da Rusija razvije bolja oruđa i oružja od njihovih, smatra ruski predsednik

Predsednik Rusije Vladimir Putin upozorio je danas da, ukoliko bilo koja zemlja bude uvela zonu zabrana letenja nad Ukrajinom, Rusija će tu zemlju smatrati učesnicom konflikta.

Putin je ocenio da su sankcije uvedene Rusiji srodne objavi rata, preneo je Sputnjik.

Prema njegovim rečima, zapadne zemlje, uključujući i SAD, pre nekoliko godina su na spiskove sankcija uvrstile opremu neophodnu za rusku avioindustriju, jer su smatrale da je povezana sa odbrambenom industrijom, ali je Rusija uspela da je sama izmisli, iako je raspored pomeren za godinu i po.

- U prethodnih nekoliko godina naši konkurenti, uključujući i američke, ponašali su se krajnje nepošteno: unosili su u sankcioni spisak neke materijale koji nemaju veze sa odbrambenom industrijom, pod izgovorom da su dvostruke namene - nema dvojne koristi tamo - uzeli su neke materijale koji su uvršteni na sankcione liste - rekao je Putin, objašnjavajući istoriju stvaranja ruskog aviona MS-21.

- Zašto? Zato što su oni imali svoj proizvod, svoju letelicu, očigledno inferiornu u odnosu na MS-21, u smislu konkurencije. Uradili smo ono čega su oni pokušali da nas liše, sami smo izmislili ove materijale i oni su čak i bolji od stranih - objasnio je ruski predsednik.

Putin je istakao da Rusija to namerava da učini i u drugim oblastima.

Autor: Tanjug / redportal.rs

#putin