Rusi upozorili da je svo oružje koje se deli građanima na štetu same Ukrajine i ukrajinskog naroda jer se koristi za krađu i nasilje nad običnim građanima

Režim u Kijevu je praktično potpuno izgubio kontrolu nad svojim upravljanjem, a nacionalistički bataljoni koji su u suštini nacistički trenutno besne u većini gradova, rekao je Mihail Mizincev, šef ruskog Centra za upravljanje nacionalnom odbranom.

Kako je rekao, menadžment jednog broja gradova u Ukrajini više nije u stanju da rešava osnovna društveno-administrativna pitanja.

- Jedina stvar koju je Kijev mogao da uradi na prilično organizovan način je da bez ikakvih ograničenja deli vatreno oružje pripadnicima različitih radikalnih grupа - rekao je on.

Mizincev je upozorio da je svo oružje koje se deli građanima na štetu same Ukrajine i ukrajinskog naroda jer se koristi za krađu i nasilje nad običnim građanima. Katastrofalna humanitarna situacija prisutna je u većem delu Ukrajine sa tendencijom pogoršanja, najteža situacija je u Kijevu, Harkovu, Sumi, Černigovu i Mariupolju, izjavio je načelnik Centra za kontrolu nacionalne odbrane Ruske Federacije general-pukovnik Mihail Mizintcev.

S tim u vezi, rekao je on, Rusija namerava da izvede 35 humanitarnih operacija u regionima Kijeva, Suma, Harkova i Hersona, kao i u Donjeckoj i Luganskoj Narodnoj Republici i planira da podeli 280 tona pomoći.

Kako je precizirao, do sada je sprovedeno 20 različitih akcija i podeljeno je 217 tona različite humanitarne pomoći, a za te potrebe prikupljeno je ukupno preko 12.000 tona robe. On je rekao i da je od početka specijalne operacije u Ukrajini evakuisano više od 149.000 ljudi, od kojih je više od 40.000 dece.

Autor: redportal.rs

#Kijev

#Sukob

#Ukrajina

#rat

#rusija