Strašna priča dobila je srećan epilog

Nakon Novakovih 5 dana provedenih u hotelu užasa u Melburnu, isplivale su strašne priče zatočenih migranata koji traže azil već godinama.

Mehdi Ali, migrant koji je pobegao iz Irana kada je imao 15 godina je čak 9 godina izgubio u hotelu gde je bio zatočen i odakle se borio da se čuje njegov glas i apel za slobodu.

Mnoge grupe za ljudska prava protestovale su ispred tog hotela, ali je najveću pažnju svetskih medija je usmerena ka njima kada je stigao Novak Đoković, koji je nedelju dana bio zatočen u istom ovom hotelu, za koji je i sam rekao da je ispod svakog uslova za život.

Mehdi Ali se Srbima zahvaljivao javno na Tviteru. 

Sada, sa svojih 24 godine, konačno je slobodan čovek. Ove lepe vesti saopštio je svojim pratiocima na Tviteru, ali neće biti slobodan u Australiji, gde je tražio azil, već ga je dobio u SAD, piše Informer.

IZVOR: TW / @MehdiAli98

- Večeras sam slobodan da napustim Australiju i počnem svoj život u Sjedinjenim američkim državama. Ali, neću biti srećan dok svi moji prijatelji ne budu oslobođeni iz pritvora. Nije sloboda dok svi ne budemo slobodni. Hvala vam za podršku - napisao je Mehdi Ali.

IZVOR: TW / @MehdiAli98

Autor: imformer.rs

#hotel uzasa

#imigracioni hotel

#melburn

#novak djokovic