Kako piše TASS, članica Кoordinacionog saveta (КZ) beloruske opozicije Marija Кolesnikova uhapšena je i nalazi se u istražnom zatvoru u Minsku

- Šef istražne grupe glavnog istražnog odela IC-a Vasiljuk nazvao me i obavestio me da je uhapšena. Ponudio je da donese paket - rekao je u sredu Marijin otac Alelsander Kolesnikov, citirao ga je portal tut.by.

Istovremeno, Državni granični odbor Belorusije istako je da će podaci o boravištu i pravnoj proceni postupaka Kolesnikove biti pruženi kasnije.

U utorak je državni TV kanal Belorusija-1 na svom kanalu Telegram obavestio da je Кolesnikova zadržana tokom ilegalnog prelaska granice sa Ukrajinom, gde je, prema Državnom graničnom odboru Belorusije, bila podvrgnuta kontroli zajedno sa pressekretarom Кoordinacionog saveta Antonom Rodnenkovim, kao i izvršni sekretar tog organa Ivanom Кravcovim.

Rodnenkov i Кravcov, kako je kasnije izvestila pres-služba Državne granične službe Ukrajine, prošli su neophodnu graničnu kontrolu i produžili na teritoriju ove zemlje.

Autor: TASS / Red