Gostima obećavaju tišinu u sobama i restoranima u kojima nema porodica sa malom decom

U Španiji je sve veći broj hotela koji deci zabranjuju ulazak kako bi obezbedili mir i spokoj gostima, ali ovu odluku neki roditelji i advokati smatraju diskriminatornom.

Hotel Neptun na Kanarskim ostrvima Gran Kanarija bio je jedan od prvih u Španiji koji je rekao "Samo za odrasle". Gostima obećava tišinu u sobama i restoranima u kojima nema porodica sa malom decom.

- Popularnost ovakvih hotela stalno raste - rekao je menadžer hotela Armando Romero. "Sada nedostaju hoteli koji dozvoljavaju samo deci ulazak", dodao je u šali.

Na rastući trend ukazuje i veb stranica Adults Only Holidays, koja nudi stotine smeštajnih objekata širom sveta u kojima možete uživati u "prijatnom odmoru bez dece". Kao rezultat toga, nekim roditeljima je zabranjeno da uđu na vrata sa svojom decom. Ovakvi slučajevi prijavljeni su udruženju za zaštitu potrošača FACUA.

- Primili smo mnogo pritužbi, više nego što bismo želeli da imamo - rekao je Migel Anhel Serano, potpredsednik udruženja, španskoj televizijskoj stanici TVE.

Autor: redportal.rs

#Odmor

#deca

#hoteli

#Španija