Оružane snage ukrajinske vojske planiraju da pošalju u zonu konflikta još tri brigade, koje se smatraju borbeno najspremnijim

Generalštab ukrajinske vojske planira ofanzivu na region Donbas, uz uputstva američkih savetnika, rekao je danas zamenik šefa milicije samoproglašene Donjecke narodne republike Eduard Basurin.

- Prema našim obaveštajnim podacima, ukrajinski Generalštab, uz uputstvo američkih savetnika u ukrajinskom ministarstvu odbrane, pravi finalne planove za ofanzivu na Donbas. Datum početka agresije prema našem narodu će biti određen kada se stvore jurišne grupe i kada operaciju odobri ukrajinski savez za nacionalnu bezbednost i odbranu - tvrdi Basurin.

On je dodao da oružane snage ukrajinske vojske planiraju da pošalju u zonu konflikta još tri brigade, koje se smatraju borbeno najspremnijim i sposobnim da sprovedu glavne udare.

Narodna milicija, naveo je Basurin, ima dokaz da je Ukrajinskim železnicama naređeno da obezbede vozove za transport vojne opreme i vonika iz brigada, od stanice Belaja Cerkov, Kolomjia i Lavov, u periodu od 3. do 10. februara.

Autor: redportal.rs

#Donbas

#Ukrajina

#ofanziva