Radi se o veoma poznatom robotu po imenu Titan

Nedavni video viralan na platformama društvenih medija koji prikazuje čoveka kako hoda na događaju i prati ga džinovski robot. U opisu videa se tvrdi da je čovek emir Bahreina koji je stigao u Dubai (na snimku) i da je robot koji ga prati njegov telohranitelj.

IZVOR: TW/@Tatatiraaaaaa

Otkako je postavljen na nekoliko naloga, video je prikupio milione pregleda i hiljade reakcija na platformama društvenih medija. Iz reakcija nekih gledalaca jasno je da se video doživljava baš kao ono što se tvrdi, da je "kralj Bahreina stigao u Dubai sa robotskim telohraniteljem."

Nekoliko publikacija je takođe pokrilo priču koja prikazuje isto. Video nije ništa drugo do još jedna dezinformacija koja privlači oči na društvenim mrežama. Istina o snimku je da čovek koji ide napred nije emir Bahreina i stoga, džinovski robot koji ga prati izbliza nije njegov telohranitelj. Međutim, radi se o veoma poznatom robotu po imenu "Titan".

IZVOR: TW/@RoshanCricket

Snimak koji se vidi na video snimku je sa izložbe naoružanja 2019. održane u UAE, odnosno izložbe Idek koja je održana u Abu Dabiju, gde je Titan bio izložen posetiocima. Čak i na snimku, zastave UAE se mogu videti na ramenima i rukama Titana. Kao što je pomenuto, čovek na snimku takođe nije emir Bahreina.

Autor: redportal.rs

#Dubai

#kralj bahreina

#robot