Uprkos velikoj pobedi na sudu, premijer Australije želi da protera najboljeg tenisera sveta iz Australije

Brat Novaka Đokovića Đorđe Đoković potvrdio je da je u toku hapšenje svetskog broja 1 i da je uprkos velikoj pobedi srpskog tenisera na sudu protiv Australijske vlasti odlučeno da bude ponovo uhapšen i ponovo odveden na saslušanje!

Prema zakonu u Australiji iako je sud poništio odluku Federalne vlasti o ukidanju vize i zabrani borakva u ovoj zemlji, poslednju reč ima Ministar za imigraciju koji uprkos pobedi Novaka Đokovića može da ga proteraju iz zemlje!

- Besane noći za celun familiju prolazimo kroz jako teške momente, Novak je pokazao koliko je istrajan i koliko veruje u svoje ideale i da je veliki čovek i izborio se ne samo za sebe već za ceo svet. S druge strane imamo sistem u Australiji koji je doneo odluku u korist svim činjenicama i nije postojao razlog za nekom drugom odlukom, a sad dobijamo informacije da očigledno ministar unutrašnjih poslova iznad suda - rekao je Đorđe Đoković za TV Prva.

- Definitivno je ovo politika, sve je ovo bila politika. Mi smo angažovani na svim društvenim mrežama i poslednja je informacija da hoće da ga zatvore. Trenutno se konsultujemo sa advokatima i PR službama. NOvak je sa svojim advokatima u prostorijama gde je bilo suđenje, a on trenutno razmišlja o svojim opcijama. Ovo je bio veliki poraz za australijske vlasti i ovo teško podnose.

- Da je došao da traži azil drugačije bi se ophodili prema njemu... Imamo javni transkript iz sudnice, oni su se prema njemu poneli kao prema kriminalcu, a ne kao prema sportisti - govori Novakov brat.

Autor: redportal.rs

#Deportacija

#australija

#hapsenje

#melburn

#novak djokovic