Sve to što stavljaju na društvene mreže je glupost naveo je Džonson

Premijer Velike Britanije Boris Džonson optužio je antivaksere da govore gluposti kada je reč o vakcinama protiv COVID-19. On je rekao da oni koji šire pogrešne informacije na društvenim mrežama "potpuno greše" i da je vreme da im skrene pažnju, preneo je Bi-Bi-Si.

- Želim da kažem antivakserima, ljudima koji pišu gluposti na društvenim mrežama - oni su potpuno u krivu. Niste me čuli da kažem ovo ranije, jer mislim da je važno da imamo dobrovoljan pristup u ovoj zemlji i to ćemo održati - rekao je Džonson, aludirajući da Britanija neće uvesti obaveznu vakcinaciju.

On je ukazao da se neke evropske kolege odlučuju za "prinudna" rešenja.

- Antivakseri potpuno greše, vreme je da im vlada skrene pažnju na ono što rade. Apsolutno je pogrešno, kontraprotuktivno, sve to što stavljaju na društvene mreže je glupost - naveo je Džonson.

On je otkrio da oko 30 do 40% od 17.000 pacijenata koji se nalaze u britanskim bolnicama zbog COVID-19 "nisu vakcinisani nijednom dozom".

- Ova brojka se povećava kada je reč o intenzivnoj nezi - naveo je Džonson i dodao da većina hospitalizovanih nije primila buster dozu.

Autor: redportal.rs

#Premijer Velike Britanije

#antivakseri

#boris džonson