Poglavar rimokatoličke crkve u novogodišnjoj poruci osudio porodično nasilje

Papa Franja pozvao je u novogodišnjoj poruci u subotu, kada Rimokatolička crkva slavi svetkovinu svete Marije Bogorodice i Svetski dan mira, na prestanak nasilja prema ženama jer povrediti ženu znači povrediti Boga.

Slaveći misu u bazilici sv. Petra u Rimu, 85-godišnji papa Franja činio se u dobroj formi, za razliku od Stare godine, kada je u zadnji trenutak odlučio da neće da predvodi misu, kako se očekivalo.

U svojoj novogodišnjoj homiliji papa se fokusirao na teme majčinstva i žena, za koje je kazao da održavaju tkanje života, i uputio jednu od najsnažnijih poruka kojima poziva na okončanje nasilja nad ženama.

- I zato što majke donose život i drže ovaj svet, učinimo velike napore kako bismo slavili majke i štitili žene. Koliko je samo nasilja usmereno prema ženama! Neka to prestane! Povrediti ženu znači povrediti Boga, koji kroz ženu opskrbljuje naše čovečanstvo - rekao je papa.

Papa je i prošli mesec u programu za italijansku televiziju, govoreći o ženi koju je tukao bivši suprug, rekao da je porodično nasilje i ono prema ženama gotovo satonski čin.

Autor: index.hr / redportal.rs

#pap osudio nasilje nad ženama

#papa franja