Međutim, prerano je za zaključak koliko je moguće produžiti život, odnosno da li je moguće biti besmrtan

Istraživači sa Univerziteta u Tokiju, Jundendo, rekli su da su laboratorijski testovi na miševima pokazali da vakcina koju su testirali može pozitivno uticati na zdravstveno stanje uzrokovano starenjem.

- Možemo očekivati da će se vakcine koristiti protiv aneurizme, dijabetesa i drugih zdravstvenih problema uzrokovanih starenjem - rekao je profesor Univerziteta Tor Minamino.

Šef Laboratorije za rak i starenje je ukazao da su prethodni laboratorijski testovi na miševima pokazali da je moguće sprečiti proliferaciju ćelija koje stare između 15 i 35% Međutim, još nije utvrđeno koliko dugo može da produži život.

- Ovo je veoma interesantno pitanje o kome nema jedinstvenog stava. Pojedinci veruju da postoji tvrda granica očekivanog životnog veka, pod pretpostavkom da je 130 godina. Ali neki veruju da se besmrtnost ipak može postići -rekao je Macip.

Prema njegovim rečima, prerano je za zaključak koliko je moguće produžiti život, odnosno da li je moguće biti besmrtan. Očekivanja su da do konačnog odgovora neće proći mnogo vremena, piše Evronjuz.

Autor: redportal.rs

#Vakcina

#japanci

#produženje života

#razvoj