Stručnjaci kažu da je kupovina doprinela povećanju kineskog uvoza švajcarskih satova za 40 % u prvih 10 meseci ove godine.

Kineski investitori, koji su donedavno bili veoma oduševljeni ulaganjem u sektor nekretnina, sada svoju pažnju usmeravaju na luksuznu robu, posebno skupe satove, usred ekonomskog usporavanja i mera Si Đinpinga protiv tržišnih špekulacija u građevinskoj industriji.

Nekoliko prodavaca vrhunskih satova izjavilo je za Fajnenšel tajms da je posao počeo da dobija na zamahu poslednjih meseci pošto su bogati pojedinci prestali da kupuju nekretnine i umesto toga potrošili dodatni novac na luksuzne satove kao što su Roleks i Patek Filip.

Stručnjaci kažu da je kupovina doprinela povećanju kineskog uvoza švajcarskih satova za 40 %u prvih 10 meseci ove godine. Oktobarsko istraživanje na 1.500 odraslih Kineza sa više od 500.000 jena (78.370 dolara) godišnjeg prihoda domaćinstva, koje je sprovela konsultantska firma CSG Intage iz Hong Konga, pokazalo je da 88% ispitanika planira da zadrži ili poveća potrošnju u narednih 12 meseci za luksuzne satova, koji u proseku koštaju 76.700 jena.

Autor: redportal.rs

#Kinezi

#bogataši

#kina

#satovi