Komandni modul za sve uslove i koordinaciju vazdušnih borbi 🦾

NOVI kompleks protivvazdušne odbrane Barnaul testiran je na Arktiku na minus 25 stepeni i položio je ispit snage i otpornosti na mraz.

Kako prenosi portal Novosti, njegova osnovna funkcija je potraga za ciljevima u vazduhu i koordinacija protivavionske borbe.

Kompleks može lako da savlada sve prepreke, a tamo gde nema puteva veoma je brz i kreće se čak od 40 do 60 kilometara na čas.

Barnaul je obaveštajno upravljački modul. Kompleks koji obezbeđuje vezu sa komandnim punktom PVO, povećava efektivnost upravljanja, mobilnost i izdržljivost tehnike tokom borbi.

Kompleks može za samo nekoliko minuta da bude spreman za korišćenje. Poseban lokator su razvili eksperti tokom višemesečnog rada na projektu u Naučnom centru Ejske.

Najvaćniji zadatak ovog sistema je praćenje vazdušnih ciljeva i u uslovima veoma slabe vidljivosti. Kako objašnjava komandir PVO raketne divizije Aleksandar Bičenkov:

Pomoću radara otkrivaju se ciljevi, oni se prikazuju na ekranu komandira, koji informaciju prosleđuje posadi borbenih vozila koji će tu metu ili uništiti ili je samo pratiti, sve zavisi od situacije.

Autor: www.novosti.rs

#Barnaul

#Oružje

#PVO

#Ruska Federacija

#arktik

#naoružanje

#novi

#rusija

#sistem

#tehnika

#u svim uslovima

#vojska