Vršio i "onlajn" ginekološke preglede...

Osumnjičeni seksualni napasnik se predstavljao kao ginekolog kako bi prevario stotine Italijanki da se podvrgnu vaginalnim pregledima preko interneta, saopštila je italijanska policija.

Kako prenosi portal Mondo, muškarac star 40 godina uhapšen je danas u Bariju, na jugu Italije, a izvršena je i racija u njegovoj kući. Nekoliko pametnih telefona i memorijskih kartica zaplenjeno je nakon što je policija jedno vreme prisluškivala njegove pozive, nakon što je primila pritužbe više žrtava.

Čovek je navodno ciljao žene koje su podvrgnute brisevima na akušerskim klinikama širom zemlje. Zatim im je govorio da im je dijagnostikovano "nekoliko vaginalnih infekcija" i zamolio ih da se skinu dok ih je gledao preko veb kamere, navodi policija u saopštenju.

"Potom ih je ubedio da se podvrgnu onlajn ginekološkom pregledu", saopštila je policija, dodajući da je na meti bilo "preko 400 žena širom Italije", od Lacija do Lombardije i Kalabrije.

Kako navodi jedna od žrtava:

Predstavio se kao lekar. Znao je moj datum i mesto rođenja i pitao me je da li sam poslednjih meseci bila na ginekološkom pregledu.

Pored nje izjavu je dala i žena koja se predstavila kao Lusija:

Postavljao je sve ličnija pitanja... zatim je tražio video poziv preko Zoom-a ili Hangout-a... i tražio od mene da pokažem svoja intimna mesta da potvrdim dijagnozu.

Ova mlada žena (24) iz Salenta prvi put je prijavila navodno zlostavljanje kada je na Instagramu objavila da ju je nazvao muškarac koji se predstavio kao ginekolog.

Čovek je znao njene lične i zdravstvene podatke i ugovorio je video-termin tokom kojeg je tražio od nje da se skine i pokaže pred kamerom. Ona je stala pre nego što se skinula nakon što je primetila nešto neobično, ali su mnoge druge žrtve dobrovoljno sledile njegova naređenja, saopštila je policija.

Navodno, osumnjičeni je koristio svoj kućni broj kada je obavljao pozive i činilo se da je znao sve o nedavnim kliničkim testovima žrtava u zdravstvenim ustanovama širom Italije.

Tokom video-razgovora, postavljao je sve intimnija pitanja pre nego što bi ih zamolio da izvrši "vaginalni pregled". Istraga o zlostavljanju je u toku, saopštila je policija.

Autor: mondo.rs

#Italija

#Napasnik

#Snimao

#ginekolog

#hapšenje

#kamere

#lažni

#onlajn

#pregledi

#seks