Načelnik generalštaba istakao da je Iran sprema da uzvrati jako i čvrsto

Iran je odlučio da dolije ulja na vatru u retorici protiv svog najvećeg neprijatelja Izraela, dodajući vizuelni materijal kroz objavljivanje mape Izraela koja je prekrivena mogućim metama u slučaju da se, preva Teheranu, izvrši agresija na Iran.

Članak sa naslovom koji ne ostavlja mnogo za tumačenje pod imenom Samo jedan pogrešan potez! pojavio se u državnim novinama na engleskom jeziku Tehran Times u utorak. Kako navode autori:

Pojačavanje pretni od strane Izraela prema Iranu čini se da ukazuje da je cionistički režim zaboravio da je Iran više nego sposoban da ih pogodi bilo gde i bilo kada.

Pored upozorenja je stoji i mapa Izraela, skoro cela prekrivena crvenim metama koje prikazuju sve moguće mete koje bi iranske rakete mogle da ciljaju.

IZVOR: TW / @TehranTimes79

Članak je takođe citirao načelnika generalštaba iranske armije, general-majora Muhameda Bagherija, koji je insistirao na tome da je iranska vojska nikada nije potcenila pretnju neprijatelja i da je spremna i za najmanji problem na strateškom polju:

Na strateškom nivou, nemamo nameru na napadnemo bilo koga, ali na operativnom i taktičkom nivou spremni smo na odlučan odgovor i na brzu i čvrstu ofanzivu protiv neprijatelja.

Iranski balistički napad na američku bazu u zapadnom Iraku u Januaru 2020. i obaranje američkog Global Hawk drona iznad moreuza Hormuz u junu 2019. pokazali su sve sposobnosti iranske vojske.

Novine su istakle da je Izrael intenzivirao svoju aktivnost, kako su pregovori oko iranskog nuklearnog programa propali.

Potezi koji su najalarmantiji, prema Tehran Times, su izraelski napadi na mete u Siriji, pozivi izraelske vojske i obaveštajne službe da SAD pritisne Iran zbog svog balističkog programa i plan izraelske armije da održi vežbe u mediteranu u kojima će simulirati napad na Iran.

Autor: redporta.rs

#Iar

#Iranska vojska

#Izrael

#Izraelska vojska

#Kontranalad

#Mediteram

#Mosad

#Nuklearni program

#Pretnja

#SAD

#Tehran Times

#bliski istok

#napad

#novine

#rat

#upozorenje