Poznati prozvođač našao sebi novog vlasnika! 😍

Kako prenosi portal Mondo, kompanija Salzburg Schokolade poznata po legendarnim Mocart kuglama sa sedištem u gradu Grodigu, pre dve nedelje je podnela zahtev za bankrot Regionalnom sudu u Salcburgu.

Međutim, nakon ovakve odluke došlo je do obrta, jer se oglasila firma Heidi Chocolat koja je odlučila da je kupi! Kompanija Salzburg Schokolade je več prodala udeo novom vlasniku. 😃

Novi vlasnik će sada morati da izradi plan sanacije, koji će sadržati mere racionalizacije, ali se u kompaniji nadaju da će to proći bez smanjenja zaposlenih - kojih je trenutno 130.

Generalni direktor Kristijan Šigerl je nedavno kao razloge, za povlačenje ovog drastičnog poteza, naveo pad prodaje vidi u nedostatku turista i izostanak događaja kao i one veće rođendanske i svadbene proslave. Poslastičarnice u Beču i Salcburgu nedeljama su zatvorene zbog nedostatka turista. Kako sam kaže:

Uprkos novim kupcima u izvoznom poslovanju i državnoj korona pomoći, i ove godine, kao i prethodne godine, biće napravljen značajan gubitak. Trenutna blokada i značajno povećanje troškova sirovina, energije, plata, logističkih troškova i materijala za pakovanje bili su dodatni razlozi.

Autor: mondo.rs

#Beč

#Mocart Kugle

#Nova Godina

#SPAS

#Turisti

#bankrot

#novi vlasnik

#poslastice

#proslave

#čokolada