Tokom debate o budžetu turskog ministarstva unutrašnjih poslova, izbila je tuča između poslanika vladajuće Partije pravde i razvoja i glavne opozicione partije

Tokom sinoćnje debate o budžetu turskog ministarstva unutrašnjih poslova, izbila je tuča između poslanika vladajuće Partije pravde i razvoja (AKP) i glavne opozicione Republikanske narodne partije (CHP).

Poslanik Burse obratio se ministru unutrašnjih poslova Sulejmanu Sojluu i pitao ga o Sezinu Baranu Korkmazu, biznismenu koji je trenutno u zatvoru u Austriji koji se suočava sa brojnim optužbama u Turskoj i Sjedinjenim Državama, uključujući pranje novca, mito i prevaru.

Šef poslaničke grupe CHP Erkan Ajdin upitao je Sojlua: "Zašto ste ušli u avion Sezgina Barana Korkmaza? Vaša slika je objavljena. Rekli ste da nema drugog aviona. Reći ćete predsedniku". Reagujući na to, ministar Sojlu je rekao: "Vi lažete, vi ste prevarant. Na to se "vratio" Ajdin, pa se Sojlu još više naljutio.

Intervenišući između njih dvojice, zamenik lidera parlamentarne grupe CHP i potpredsednik CHP Veli Agbaba pokušao je da smiri strasti. Ali više poslanika se pridružilo debati. Poslanici su posle burne verbalne rasprave ustali. Najpre su poslanici psovali jedni drugima, nakon čega je usledila tuča pesnicama. Sednica je prekinuta zbog incidenta.

Autor: redportal.rs

#Turska

#parlement

#tuča