Sana Marin priznala da je njen potez bio nepromišljen i neodgovoran

Premijerka Finske Sana Marin uputila je danas izvinjenje javnosti zbog odlaska u noćni klub, iako je prethodno bila u kontaktu sa ministrom spoljnih poslova koji je zaražen korona virusom.

- Pogrešila sam. Trebalo je da pažljivije razmotrim situaciju - izjavila je Marin u jednom televizijskom intervjuu, a prenosi CNN.

Premijerka je na Fejsbuku napisala da je odlučila da ne prekine noćni izlazak u subotu, nakon što joj je rečeno da je bila izložena koronavirusu dan ranije. Njena objava je usledila nakon što je jedan finski tabloid objavio premijerkinu fotografiju u prepunom noćnom klubu.

Ministar za ekonomska pitanja Mika Lintile prisustvovao je u nedelju florbol utakmici između Finske i Letonije, uprkos tome što mu je savetovano da izbegava kontakt sa drugima, objavio je list Helsingin Sanomat.

Ministar odbrane Anti Kaikonen otišao je na večeru u subotu, dok su ministarka finansija Anika Sariko i ministar nauke i kulture Anti Kurvinen otkazali prisustvo na istom događaju kako bi izbegli kontakte, objavio je list "Ilta-Sanomat".

Marin je navela da ministri neće biti u karantinu jer su svi dva puta vakcinisani.

Autor: Tanjug / redportal.rs

#Finska

#premijerka finske

#premijerka na žurci

#premijerka se izvinila

#premijerka u provodu

#sana marin