Direktor ih je o otkazu obavestio preko aplikacije Zoom

Više od 900 radnika bilo je iznenađeno kada ih je generalni direktor američke kompanije, neposredno pred praznike, preko aplikacije Zoom otpustio. Prema pisanju medija, taj direktor je i ranije imao loš odnos prema zaposlenima, nazivajući ih "glupim delfinima" jer su spori.

Višal Garg, izvršni direktor Better.com, rekao je da hipotekarna firma otpušta 9% svojih zaposlenih. Reč je o više od 900 radnika, koji su za ova iznenadna otpuštanja saznali od direktora, ali na neočekivan način - na sastanku preko Zoom aplikacije.

- Ako ste na ovom pozivu (sastanak preko Zoom-a), vi ste deo nesrećne grupe koja je otpuštena - rekao je direktor sada već bivšim zaposlenima, ističući da im odmah prestaje radni odnos, prenosi CNN.

Finansijski direktor Kevin Rajan bio je malo empatičniji u izjavi za CNN, rekavši: "Otpuštanja su bolna, posebno u ovo doba godine", i objasnio da je takav potez bio neophodan da bi kompanija sa sedištem u Njujorku preživela.

Međutim, izvršni direktor Garg je rekao da su tržišna efikasnost, učinak i produktivnost bili razlozi za otpuštanje 900 radnika, ali nije rekao zašto je to učinio preko aplikacije Zoom.

Uprkos tome što je zaposlene neočekivano obavestio da su otpušteni, magazin Forčen je kasnije objavio da je Višal Garg optužio zaposlene da "kradu" od kolega i klijenata jer su bili neproduktivni i radili samo dva sata dnevno.

- Ovo je drugi put u karijeri da radim ovako nešto i ne želim to da radim. Poslednji put kada sam to uradio, plakao sam - rekao je Gerg u video pozivu, a CNN je rekao da je to rekao bez emocija.

Izvršni direktor Višal Garg je ranije vređao zaposlene, sudeći po mejlu koji je dobio časopisa Forbs. U mejlu ih je nazvao "gomila glupih delfina" jer su "prokleto spori".

Autor: redportal.rs

#Better.com

#Otpuštanje

#Radnici

#Višal Garg

#direktor