Kako je navela, osećala se krivom zbog svega što je njena porodica prošla tokom ovog perioda.

Jedna nevakcinisana žena iz Velike Britanija, "umrla je" osam puta, odnosno osam puta je doživela kliničnu smrt, nakon što je hospitalizovana zbog korona virusa i sepse. Srce Geme Roberts je više puta stalo dok su se doktori borili da joj spasu život, a ona sada poziva druge ljude da se vakcinišu - nakon što je doktorima i medicinskim sestrama rekla "molim vas, ne dozvolite da umrem".

Gema je danas živa samo zahvaljujući medicinskom osoblju u bolnici Vorington. Njena muka je počela kada je u avgustu hitno prebačena u bolnicu i stavljena na respirator - gde je ostala dva meseca. Nakon svega njen dečko je rekao: "Želim da ljudi znaju da ne veruju u gluposti koje pričaju anti-vakseri. Isprali su nam mozak."

"Prvo sam mislila da je to samo mamurluk, jer sam bila na venčanju prethodnog vikenda. Ali kad sam otišla kod lekara da se testiram na koronu, bila sam pozitivna. U početku sam se osećala umorno i bolesno, a onda sam počela da ostajem bez daha kad god sam išla do toaleta", rekla je ona.

Gema je rekla da je večno zahvalna medicinskoj sestri Kolet Tomas, koja joj je sve vreme govorila da će preživeti.

- Kada su mi rekli da me vode u bolnicu, mislila sam da će mi dati malo kiseonika i ponovo me pustiti. Sećam se da sam rekla doktorima i medicinskim sestrama 'molim vas, ne dozvolite da umrem'. Ali bilo je trenutaka kada sam pomislila 'čoveče, danas bih mogla da umrem'. Volela bih da sam ranije primila vakcinu, mislim da bi svi sada trebali da je prime-, rekla je Gema.

Kako je navela, osećala se krivom zbog svega što je njena porodica prošla tokom ovog perioda.

Autor: Mondo

#Gema

#Gema Roberts

#klinička smrt