Dečak čuo savete iz crtanog filma za pozivanje hitne pomoći

Trogodišnji dečak koji je pozvao hitnu pomoć nakon što mu je majka povređena naučio je da bira 999 iz crtanih filmova na Jutjubu, rekla je ona za Bi-Bi-Si.

Kejli Bofi rekla je da je "više nego ponosna" na svog sina Tomija nakon što je pala niz stepenice u njihovoj kući u Rouli Redžiju u Zapadnom Midlendsu.

- Osećam se veoma srećno i blagosloveno što imam malog dečaka koji je čuo savete iz crtanog filma za pozivanje hitne pomoći - rekla je ona.

Službenici i hitna pomoć stigli su u pomoć 10 minuta nakon što je dečak objasnio gde se nalaze. Podsećajući na incident, gospođa Bofi je rekla da joj "još uvek nije jasno".

- Otišla sam gore da uzmem njegovu odeću i sledećeg minuta čega se sećam nakon što sam izašla iz spavaće sobe da sam na dnu stepenica i razgovaram sa policijom - rekla je ona.

Ona kaže da je iznenađena što je njen mali sin pozvao 999. Gospođa Bofi se nada da će objavljivanjem Tomijevog poziva, 999 podstaći više roditelja da nauče svoju decu šta da rade u hitnim slučajevima. Ona je dodala da su crtani filmovi dobar način da nauče malu decu kako da pozovu 999.

Autor: redportal.rs

#Dečak

#hitna pomoć

#majka

#poziv